Recept za savijaču sa jabukama
Sastojci
Za tijesto:
300 g Pšeničnog glatkog brašna
2 žlice ulja
100-200 ml mlake vode
sol
Za nadjev:
1,5 kg kiselih jabuka
50-70 g krušnih mrvica
80 g maslaca
50 g suhih grožđica
120 g šećera
1 Vanilin šećer
Cimet mljeveni
rum
Za premazivanje:
maslac
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
Priprema tijesta: brašno stavite na dasku, u sredinu dodajte ulje i miješajte dodajući mlaku, slanu vodu. Kad dobijete mekano tijesto, dobro ga izradite rukom ili električnom mješalicom dok ne postane sasvim glatko.
Tijesto razdijelite na dva dijela, premažite uljem i ostavite stajati oko pola sata.
Stolnjak pospite brašnom, tijesto stavite u sredinu i valjkom ga malo izvaljajte, a zatim rukama izvlačite od sredine prema kraju, dok ne postane gotovo prozirno.
Priprema nadjeva: jabuke ogulite i naribajte. Krušne mrvice popecite na maslacu i rasporedite pola količine po razvučenom tijestu, zatim stavite pola količine ribanih jabuka, grožđica, šećera, vanilin šećera i cimeta, te poprskajte dijelom ruma. Postupak ponovite s drugim dijelom tijesta.
Savijte tijesto pomoću stolnjaka i stavite u namašćeni pleh. Premažite savijače rastopljenim maslacem i pecite ih oko 40 minuta na temperaturi od 200°C.
0 komentari:
Objavi komentar