Recept za savijaču sa jabukama

Savijača od jabuka

 Sastojci

    Za tijesto:
    300 g Pšeničnog glatkog brašna
    2 žlice ulja
    100-200 ml mlake vode
    sol

    Za nadjev:
    1,5 kg kiselih jabuka
    50-70 g krušnih mrvica
    80 g maslaca
    50 g suhih grožđica
    120 g šećera
    1 Vanilin šećer
    Cimet mljeveni
    rum

    Za premazivanje:
    maslac

    Za posipavanje:
    šećer u prahu


  Priprema

 
    Priprema tijesta: brašno stavite na dasku, u sredinu dodajte ulje i miješajte dodajući mlaku, slanu vodu. Kad dobijete mekano tijesto, dobro ga izradite rukom ili električnom mješalicom dok ne postane sasvim glatko.

    Tijesto razdijelite na dva dijela, premažite uljem i ostavite stajati oko pola sata.
 
    Stolnjak pospite brašnom, tijesto stavite u sredinu i valjkom ga malo izvaljajte, a zatim rukama izvlačite od sredine prema kraju, dok ne postane gotovo prozirno.
 
    Priprema nadjeva: jabuke ogulite i naribajte. Krušne mrvice popecite na maslacu i rasporedite pola količine po razvučenom tijestu, zatim stavite pola količine ribanih jabuka, grožđica, šećera, vanilin šećera i cimeta, te poprskajte dijelom ruma. Postupak ponovite s drugim dijelom tijesta.
 
    Savijte tijesto pomoću stolnjaka i stavite u namašćeni pleh. Premažite savijače rastopljenim maslacem i pecite ih oko 40 minuta na temperaturi od 200°C.




0 komentari:

Objavi komentar