Evo kako da SPREČITE KANCER pluća i odmah očistite pluća od cigareta za svega nekoliko dana! (SAVET)

cigarette-424540_1280

Postoje namirnice koje poput usisivača čiste organizam od nikotina. Evo šta treba redovno da jedete ako ste pušač.

Svaki pušač zna koliko je teško osloboditi se nikotinske zavisnosti. Zato vam donosimo spisak namirnica koje će očistiti nikotin iz organizma.
Kristofer Kolumbo je 1532. godine upisao u brodski dnevnik: “Ovde, u Novom svetu, muškarci i žene hodaju s nekim upaljenim zavijucima u ustima i od toga su potpuno obavijeni dimom.”
U duvanskom dimu ima oko 4.000 materija. Većina cigareta sadrži 10 ili više miligrama nikotina, a smrtonosna doza je 2-16 grama. Nikotin se resorbuje kroz pluća, sluznicu gornjeg disajnog puta i kroz kožu. Pušači u proseku žive 13,2 godina kraće od nepušača, a žene pušači 14,5 godina.
Dobra vest je da postoje namirnice s kojima možete “očistiti nikotin” iz organizma. Evo i koje…
Brokoli
Brokoli sadrži visok nivo vitamina B, B5 i C. Nedostatak vitamina može uzrokovati nepravilno funkcionisanje organizma, stoga je dobro češće na jelovnik uvrstiti ovu namirnicu koja zbog visokog udela vitamina C održava metabolizam i čuva pluća od toksina.
Pomorandža i limun
Ovi “moćni” agrumi obiluju vitaminom C i povoljno deluju na organizam, posebno pušača jer duvanski dim redukuje nivo tog vitamina u organizmu. Limun je još “moćnije oružje” od pomorandži u borbi protiv nikotina. Jača imunitet i čisti kožu i pore pa ublažava neprijatne simptome pušenja.
Spanać
Spanać sadrži folnu kiselinu ili vitamin B9 koji su poznati po svojstvu da uklanjaju nikotin iz organizma. Taj “otrov” može prekinuti i normalan ritam spavanja pa pušači često imaju problem sa isprekidanim snom.
Đumbir
Poznat je da izbacuje toksine iz organizma, a potrebno ga je konzumirati sirovog.

0 komentari:

Objavi komentar